Deltagarinformation

Vi skapar trygghet på ett familjärt och professionellt sätt

Deltagarinformation


Välkommen till Vattenbubblan

Nu börjar en spännande resa för er i vattnets fantastiska värld. Tillsammans får ni och barnet lära känna er vattnets möjligheter och begränsningar, vilket skapar trygghet i framtiden. Vi vågar lova att ni får många härliga stunder i vattnet och att ni kommer förundras och imponeras av vad ert barn klarar i vattnet. För att skapa trygghet och effektiv tid nder lektionen är ni som vuxen/förälder alltid med ert barn i vattnet. Vi bedriver lektioner på ett djup där barnen oftast inte bottnar. I grupper med barn 0–2 år är 2 vuxna välkomna i vattnet och (under rådande Coronavirus kan bara en vuxen vara med i vattnet på kursen)

för barn över 2 år ser vi helst bara en vuxen med i bassängen.

Ni kan börja simma med ert barn från 3 månader och uppåt. Det är aldrig för sent att börja, det finns alltid ny kunskap att hämta i vattnet. Det kommer att vara många nya sinnesintryck för ert barn Därför är viktigt att börja varsamt och låta barnet vänja sig vid den nya situationen och att allt sker på barnens villkor. Uppmuntra med glädje och lek och tvinga aldrig ditt barn att göra något de inte vill.


Doppa sig, dyka och simma

Att lära barnen hålla andan och simma under vatten brukar anses vara en del av att bada. Genom att låta barnet vänja sig och bli ”kompis” med vattnet kommer detta att bli naturligt. Eftersom barnen i gruppen är i olika åldrar och faser kommer de att vara mogna till att komma under vattnet med huvudet vid olika tidpunkter. Se filmen på Mila


Vattensäkerheten går som en röd tråd genom alla kurserna. Om barnet ofrivilligt skulle hamna i vattnet får de redskapen under kursen att lära sig hålla andan, sparka sig upp till ytan och hämta luft och sen vända tillbaka till det håll de kommit ifrån. Vi tränar också mycket på att hitta balansen, glida och flyta. Se filmen på Ludde


Ryggsim och crawl är de simsätt som är lättast att lära barn i tidig ålder. Bröstsim blir aktuellt när barnet är moget för det eftersom det är en motoriskt svår rörelse. När barnet är moget för att ta simmärken lägger vi även in det i undervisningen.


Informationsträff för nya simmare

Alla nya simmare blir inbjudna till en informationsträff på land samma vecka som kursen börjar. Då går vi igenom hur vi jobbar, vilka vi är och du kan ställa dina frågor till oss.På grund av pågående pandemi har vi inte dessa träffar under hösten, ni får all informaton via mejl istället.


Delfinen - grundkurs babysim

Denna kurs riktar sig till barn från cirka 3-9 månader.

Kursen handlar om:

- Att barnet ska få vattenvana och tycka om att vara i vattnet

- Att barnet ska lära sig grunderna att medvete hålla andan vilket sen

innebär att ta sig fram under vattnet och vara trygg med det 

- Att barnet får utveckla sina motoriska förutsättningar för att

lära sig simma

Kursen omfattar 8 tillfällen och vi träffas en gång i veckan.

Läs mer om babysim och forstättningskurserna


Babysim/Simskola

Kurserna riktar sig till barn från cirka 1 år och uppåt. I dessa simkurser börjar vi träna att simma, först korta sträckor mellan föräldrarna och kanten, sen går vi vidare med ryggsim, crawl och bröstsim utefter barnets ålder och vattenvana. Kurserna omfattar 8 tillfällen och vi träffas en gång i veckan.

Läs mer om simskola för barn 2 år och uppåt


Hygien

Innan badet ska alla barn över ett år och vuxna duscha och tvätta sig noggrant med tvål, även håret ska tvättas. Önskar man inte tvätta håret, så skall en badmössa i silikon användas. Det är också oerhört viktigt att man kommer avsminkad till simmet.

Detta är för att hålla en god vattenkvalitet för alla. Särskilt viktigt är att halten av kolibakterier hålls på en låg nivå. Kolibakterier kan finnas överallt på kroppen och allra mest runt ändtarmen, därför är det nödvändigt att duscha utan badkläder. För allas trevnad så plocka undan efter er i duschutrymme och omklädningsrum, är det hår i golvbrunnen tar man upp det, samt är det solkigt på golvet kan man skrapa av lite. Lämna det som ni själva vill finna det.


Eftersom det är mycket nytt för de mindre barnen kan man vänta med att duscha de första gångerna, detta även för att babyn inte ska bli nedkyld. Är barnet trött och ledsen, vänta då med att duscha av det tills senare på dagen. Ta gärna med en extra handduk till bassängkanten så att du kan svepa in barnet direkt efter badet. Det kan så klart hända en olycka i bassängen, men för att undvika detta har vi en bra byxa du kan köpa med dragsko i midja och lår. Denna byxa är nödvändig tills man själv kan tala om att man behöver gå på toa.


När du kommer till lektionen

-I Skene behövs ett band för att passera in, det köper ni första gången i kassan. Bandet har en pantavgift på 100 kr som ni får tillbaka vid återlämnandet. Observera att bandet måste återlämnas efter kurserna vid jul- och sommaruppehållet för att få tillbaks panten.

I kassan uppger ni ert och barnets namn 

- I Fristad finns inga skåp, där får man ta med värdesakerna in till bassängen

- I Borås behöver man ett hänglås

- I Svenljunga behöver man ett hänglås

Läs mer om våra bassänger

När kursen startar vid bassängen

Kom i god tid till badet, barnen är specialister på att känna av sina föräldrar. Om ni blir sena, ta det lugnt. Det är helt okej att stanna över i nästa kurs hellre än att stressa. Vi vill att ni går i vattnet först när kursen innan sjunger sin avslutningssång, ni ställer er lite vid sidan och kommer fram till mitten när de andra går upp. 

Det varierar mellan bassängerna hur många föräldrar (eller annan anhörig) per barn som kan vara med i vattnet, detta beror på bassängens storlek.

På grund av pågående pandemi kan vi endast tillåta en vuxen att följa med in i simhallen.


Vid sjukdom och frånvaro

Ibland är det svårt att avgöra om barnet är ”tillräckligt” sjukt för att stanna hemma. Vid förkylning får ni se till barnets allmäntillstånd och vilket skede av förkylningen barnet är i. Barn som är nyvaccinerade brukar kunna bada under förutsättning att det inte är medtagna av det eller har feber. Vid vetskap om frånvaro var vänlig mejla er instruktör.


Missat ett bad

Har ni missat ett kurstillfälle? Mejla då instruktören som ni vill ta igen badet hos. Återbad gäller i förstas hand vid sjukfrånvaro och under samma kursomgång.

Läs mer om återbad


Kursavgift 

I kursavgiften ingår bad för två vuxna och barnet (under rådande pandemi kan bara en vuxen vara med i vattnet på kursen).

Anmäler ni två barn till kurserna får ni 200 kr i rabatt.

Läs mer om priser


Anmälningsvillkor

När ni börjat en kurs hos oss är ni automatiskt återanmälda till nästkommande kurser tills du själv gör en avanmälan. (Gäller ej sommarkursen, som kräver en separat anmälan)


Anmälan är bindande från två veckor innan kursstart.

Läs mer om anmälan


Vid uppsägning av plats två veckor innan start debiteras halva kursavgiften. Vid uppsägning av plats kursstartsveckan debiteras hela avgiften. Undantag vid sjukintyg eller annan överenskommelse.

Önskar ni inte fortsätta till nästa kurs krävs det att ni gör en avanmälan.

Läs mer om avanmälan


Tips

- Vill ni passa på att bada mer, på de ställen det går (Svenljunga och Skene), rekommenderar vi att ni gör det efter kursen eftersom barnen blir trötta och kanske inte orkar med kursen.

- Ta gärna med babyskyddet in, den är bra att ha i duschen och att bära barnet i in till bassängen.

- Gråt beror oftast på något i omgivningen som inte stämmer. Om gråten inte går över får ni helt enkelt avsluta badet och ta nya tag nästa gång men vänta inte för länge.

- I Skene och Svenljunga kan ni även nyttja de andra bassängerna på badhuset. (OBS! Detta gäller inte de sista lektionerna sista kursen innan sommaren när Kaskad är stängt)


Fotografering

På samtliga anläggningar råder det skärm/mobil förbud. Vi anser att det är ok om man vill ta kort någon enstaka lektion (dock endast vid lektionsbassängen) MEN att man informerar sin instruktör innan samt att man är noga med att det inte kommer med någon annan på bilden. Vill man fota tex första dyket så kolla med er instruktör om de är ok med att vara med på bild annars får ni ta ur en annan vinkel. Hoppas på visad förståelse!

 

Covid -19

Vi på Vattenbubblan följer folkhälsomydighetens råd. Vi har även tagit några egna beslut för att minska smittspridningen. Vi har minskat antalet barn i samtliga grupper. Det är endast en vuxen som får deltaga i vattnet under kursen. Vi tar inte in några återbadare om vi inte fått en avbokning just den lektionen detta för att minska antalet personer i bassängen.

I omklädningsrum och duschutrymme är det eget ansvar att hålla avstånd. Eget ansvar gäller även att stanna hemma om man har minsta symptom.


Webbshop

Med ett enkelt knapptryck kan ni beställa varor i vår webbshop och sedan hämta ut paketet på kursen, posten eller kontoret. Vi säljer allt ifrån dykleksaker till badkläder. Vissa produkter kan ni köpa vid bassängen. Inga kontanter behövs, vi skickar faktura.

Till webbshopen


Kontakt

Vi är lättast att nå via mejl eftersom vi ofta är i vattnet och jobbar. Inbjudningar, information och fakturor från oss skickas via mejl.

Kontaktuppgifter


Vattenbubblan Simskola


Telefon: 0702 70 77 36   

E-post: info@vattenbubblan.se

Vi finns också på:

Facebook:  Vattenbubblan Simskola AB

Instagram: Vattenbubblan_simskola

Copyright © 2019 - Vattenbubblan Simskola AB