Deltagarinformation

Vi skapar trygghet på ett familjärt och professionellt sätt

Deltagarinformation


Välkommen till Vattenbubblan

Nu börjar en spännande resa för er i vattnets fantastiska värld. Tillsammans får ni och barnet lära känna er vattnets möjligheter och begränsningar, vilket skapar trygghet i framtiden. Vi vågar lova att ni får många härliga stunder i vattnet och att ni kommer förundras och imponeras av vad ert barn klarar i vattnet. För att skapa trygghet och effektiv tid under lektionen är ni som vuxen/förälder alltid med ert barn i vattnet. Vi bedriver lektioner på ett djup där barnen oftast inte bottnar.


Ni kan börja simma med ert barn från 3 månader och uppåt. Det är aldrig för sent att börja, det finns alltid ny kunskap att hämta i vattnet. Det kommer att vara många nya sinnesintryck för ert barn, därför är viktigt att börja varsamt och låta barnet vänja sig vid den nya situationen och att allt sker på barnens villkor.


Uppmuntra med glädje och lek och tvinga aldrig ditt barn att göra något de inte vill.


Doppa sig, dyka och simma

Att lära barnen hålla andan och simma under vatten brukar anses vara en del av att bada. Genom att låta barnet vänja sig och bli ”kompis” med vattnet kommer detta att bli naturligt. Eftersom barnen i gruppen är i olika åldrar och faser kommer de att vara mogna till att komma under vattnet med huvudet vid olika tidpunkter. Se filmen på Mila


Vattensäkerheten går som en röd tråd genom alla kurserna. Om barnet ofrivilligt skulle hamna i vattnet får de redskapen under kursen att lära sig hålla andan, sparka sig upp till ytan och hämta luft och sen vända tillbaka till det håll de kommit ifrån. Vi tränar också mycket på att hitta balansen, glida och flyta. Se filmen på Ludde


Ryggsim och crawl är de simsätt som är lättast att lära barn i tidig ålder. Bröstsim blir aktuellt när barnet är moget för det eftersom det är en motoriskt svår rörelse. När barnet är moget för att ta simmärken lägger vi även in det i undervisningen.


Delfinen - grundkurs babysimskola

Denna kurs riktar sig till barn från cirka 3-6 månader.

Kursen handlar om:


- Att barnet ska få vattenvana och känna sig trygg i vattnet.

- Att barnet ska lära sig grunderna att medvetet hålla andan vilket i framtiden innebär att ta sig fram under vattnet och vara trygg med det.
 

Kursen omfattar 8 tillfällen och vi träffas en gång i veckan.

Läs mer om babysim och forstättningskurserna


Babysimskola/Simskola

Kurserna riktar sig till barn från cirka 1 år och uppåt. I dessa simkurser börjar vi träna simning. Först korta sträckor mellan föräldrarna och kanten, sen går vi vidare med ryggsim, crawl och bröstsim utefter barnets ålder och vattenvana. 

Läs mer om simskola för barn 2 år och uppåt


Hygien

Innan badet ska alla barn över ett år och vuxna duscha och tvätta sig noggrant med tvål, även håret ska tvättas. Önskar man inte tvätta håret, så skall en badmössa i silikon användas. Det är också oerhört viktigt att man kommer avsminkad till simmet. Detta är för att hålla en god vattenkvalitet för alla.


Särskilt viktigt är att halten av kolibakterier hålls på en låg nivå. Kolibakterier kan finnas överallt på kroppen och allra mest runt ändtarmen, därför är det nödvändigt att duscha utan badkläder. För allas trevnad så plocka undan efter er i duschutrymme och omklädningsrum. Är det hår i golvbrunnen tar man upp det, samt är det solkigt på golvet kan man skrapa av lite. Lämna det som ni själva vill finna det.


Eftersom det är mycket nytt för de mindre barnen kan man vänta med att duscha de första gångerna, detta även för att barnet inte ska bli nedkyld. Är barnet trött och ledsen, vänta då med att duscha tills senare på dagen. Ta gärna med en extra handduk till bassängkanten så att du kan svepa in barnet direkt efter badet.


För att undvika en olycka i bassängen kräver vi att man har en badbyxa med dragsko i midja och lår. Denna byxa hittar ni i vår webbshop.


Skåp för värdesaker

- I Fristad finns det inga skåp, där får man ta med värdesakerna in till bassängen.

- I Borås, Svenljunga och Skene behöver man ett hänglås för att låsa in sina värdesaker.

Läs mer om våra bassänger

När kursen startar vid bassängen

Kom i god tid till badet. Barnen är specialister på att känna av sina föräldrar, så om ni blir sena, ta det lugnt. Det är helt okej att stanna över i nästa kurs hellre än att stressa.
Ni väntar runt om bassängen på att er kurs ska starta, och går sedan ner i vattnet först när kursen innan er har avslutat och lämnat bassängen.


Delta två föräldrar under två tillfällen

Nytt för 2024 är att vi erbjuder er att vara två föräldrar under två tillfällen på kursen. Vi vill då att ni mejlar till info@vattenbubblan.se för att boka in dessa tillfällen och få det bekräftat innan ni kommer två föräldrar.


Vid sjukdom och frånvaro 

Ibland är det svårt att avgöra om barnet är ”tillräckligt” sjukt för att stanna hemma. Vid förkylning får ni se till barnets allmäntillstånd och vilket skede av förkylningen barnet är i. Är ni osäkra är det bättre att ni vänder er till 1177. Barn som är nyvaccinerade brukar kunna bada under förutsättning att det inte är medtagna av det eller har feber.
Vid frånvaro var vänlig mejla info@vattenbubblan.se


Missat ett bad

Om ni vet att ni kommer att missa ett bad mejlar ni info@vattenbubblan.se

Återbad gäller endast vid sjukfrånvaro och under samma kursomgång. 
Det kan bli i ett annat steg och ort än där ni vanligtvis simmar beroende på plats i gruppen.

Läs mer om återbad


Kursavgift 

I kursavgiften ingår en vuxen / barn. 

Anmäler ni två barn får ni 200 kr i syskonrabatt.


Anmälningsvillkor

När ni börjat en kurs hos oss är ni automatiskt återanmälda till nästkommande kurs om ni inte gör en avanmälan.
(Gäller ej sommarkursen, som kräver en separat anmälan)

Anmälan är bindande från två veckor innan kursstart.

Läs mer om anmälan


Vid uppsägning av plats två veckor innan kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid uppsägning av plats senare än detta debiteras hela avgiften. Undantag vid sjukintyg eller annan överenskommelse.

Önskar ni inte fortsätta till nästa kurs krävs det att ni gör en avanmälan.

Läs mer om avanmälan


Tips inför babysim-skola/simskola

- Ta gärna med babyskyddet in. Det är bra att ha i duschen och att bära barnet i in till bassängen.

- Gråt beror oftast på något i omgivningen som inte stämmer. Om gråten inte går över får ni helt enkelt avsluta badet och ta nya tag nästa gång.

- Kom inte allt för tidigt, men stressa inte. 


Fotografering

På samtliga anläggningar råder det skärm/mobil förbud. Vi anser att det är okej om man vill ta kort någon enstaka lektion, MEN att man frågar sin instruktör innan samt att man är noga med att det inte kommer med någon annan på bilden. Vill man fota tex första dyket så kolla med er instruktör om de är ok med att vara med på bild annars får ni ta ur en annan vinkel. Vi hoppas på visad förståelse!


Webbshop

Med ett enkelt knapptryck kan ni beställa varor i vår webbshop och sedan hämta ut paketet vid kurstillfället, kontoret eller få det hemskickat. Vi säljer allt från dykleksaker till badkläder. Vissa produkter kan ni köpa vid bassängen.

Till webbshopen


Kontakt

Vi är lättast att nå via mejl eftersom vi ofta är i vattnet och jobbar. Inbjudningar, information och fakturor från oss skickas via mejl.

Kontaktuppgifter


Vattenbubblan Simskola


Telefon: 0702 70 77 36   

E-post: info@vattenbubblan.se

Vi finns också på:

Facebook:  Vattenbubblan Simskola AB

Instagram: Vattenbubblan_simskola

Snabblänkar:

Anmälan

Återbad

Copyright © 2019 - Vattenbubblan Simskola AB