Deltagarinformation

Vi skapar trygghet på ett familjärt och professionellt sätt

Deltagarinformation


Välkommen till Vattenbubblan

Nu börjar en spännande resa för er i vattnets fantastiska värld. Tillsammans får ni och barnet lära er vattnets möjligheter och begränsningar vilket skapar trygghet i framtiden. Vi vågar lova att ni får många härliga stunder i vattnet, och att ni kommer förundras och imponeras av vad ert barn klarar i vattnet. För att skapa trygghet och effektiv tid i vattnet är ni som vuxen/förälder alltid med ert barn i vattnet och vi håller oftast till på ett djup på 130 cm. I grupper med barn 0–2 år är 2 vuxna välkomna i vattnet och för barn över 2 år ser vi helst bara en vuxen med i bassängen.

Ni kan börja simma med ditt barn från 3 månader och uppåt. Det är aldrig för sent att börja, det finns alltid ny kunskap att hämta i vattnet. Det kommer att vara många nya intryck, ljuset, ljuden, människorna, och vattnet. Det är viktigt att börja varsamt och låta barnet vänja sig vid den nya situationen och att allt sker på barnens villkor. Uppmuntra med glädje och lek och tvinga aldrig ditt barn att göra något det inte vill.


Doppa sig, dyka och simma

Att lära barnen hålla andan och simma under vatten brukar anses vara en del av att och bada. Genom att låta barnet vänja sig och bli ”kompis” med vattnet kommer detta att bli naturligt. Eftersom barnen i gruppen är i olika åldrar och faser kommer de att vara mogna till att komma under vattnet med huvudet vid olika tidpunkter. Hela första kursen vänjer vi barnet vid att få vatten över huvud och ansikte vilket förbereder dem för sin första simtur under vattnet som vi kallar dyk (brukar bli i slutet på första kursen).


Vattensäkerheten går som en röd tråd genom alla kurserna. Om barnet ofrivilligt skulle hamna i vattnet får de lära sig hålla andan, sparka sig upp till ytan och hämta luft och sen vända tillbaka till det håll de kommit ifrån. Vi tränar också mycket på att hitta balansen, glida och flyta.


Ryggsim och crawl är de simsätt som är lättast att lära barn i tidig ålder. Bröstsim blir aktuellt när barnet är moget för det eftersom det är en motorisk svår rörelse. När barnet är moget för att ta simmärken lägger vi även i det i undervisningen.


Informationsträff för nya simmare

Alla nya blir inbjudna till en informationsträff på land samma vecka kursen börjar. Då går vi igenom hur vi jobbar, vilka vi är och du kan ställa dina frågor till oss.


Delfinen - grundkurs babysimskolan

Denna kurs riktar sig till barn från cirka 3-12 månader

Kursen handlar om:

- Att barnet ska få vattenvana och tycka om att vara i vattnet

- Att barnet ska lära sig grunderna till att göra ett dyk vilket

innebär att ta sig fram under vattnet och vara trygg med det 

- Att barnet får utveckla sina motoriska förutsättningar för att

lära sig simma

Kursen omfattar 8 tillfällen och vi träffas en gång i veckan

Läs mer om babysim och forstättningskurserna


Babysimskola/Simskola

Kurserna riktar sig till barn från cirka 1 år och uppåt. I dessa simkurser börjar vi träna att simma, först korta sträckor mellan föräldrarna och kanten, sen går vi vidare med ryggsim, crawl och bröstsim utefter barnets ålder och vattenvana. Kurserna omfattar 8 tillfällen och vi träffas en gång i veckan.

Läs mer om simskola för barn 2 år och uppåt


Hygien

Innan badet ska alla barn över ett år och vuxna duscha och tvätta sig noggrant med tvål, även håret ska tvättas. Detta är för att hålla en god vattenkvalitet för alla. Särskilt viktigt är att halten av kolibakterier hålls på en låg nivå. Kolibakterier kan finnas överallt på kroppen och allra mest runt ändtarmen, därför är det nödvändigt att duscha utan badkläder.


Eftersom det är mycket nytt för de mindre barnen kan man vänta med att duscha de första gångerna, detta även för att babyn inte ska bli avkyld. Är barnet trött och ledsen, vänta då med att duscha av det tills senare på dagen. Ta gärna med en extra handduk till bassängkanten så att du kan svepa in barnet direkt efter badet. Det kan så klart hända en olycka i bassängen, men för att undvika detta har vi en bra byxa du kan köpa med dragsko i midja och lår. Denna byxa är nödvändig tills man själv kan tala om att man behöver gå på toa.När du kommer till lektionen

Ni som går i Skene behöver ett band för att passera in, det köper ni första gången i kassan, bandet har en pantavgift på 100 kr som ni får tillbaka vid återlämnandet. Observera att bandet måste återlämnas efter

kurserna vid jul- och sommaruppehållet för att få tillbaks panten.

I kassan uppger ni ert namn och barnets namn och födelsedatum

- I Fristad finns inga skåp, där får man ta med värdesakerna in till bassängen

- I Borås är det värdeskåp, man behöver en tia

- I Borås är badmössa obligatoriskt för vuxna och barn så fort de accepterar det

- I Svenljunga behöver man ett hänglås

Läs mer om våra bassänger


När kursen startar vid bassängen

Kom i god tid till badet, barnen är specialister på att känna av sina föräldrar. Om ni blir sena, ta det lugnt. Det är helt okej att stanna över i nästa kurs hellre än att stressa. Vi vill att ni går i vattnet redan när kursen innan sjunger sin avslutningssången, ni ställer er lite vid sidan och kommer fram till mitten när de andra går upp.


Vid sjukdom och frånvaro

Ibland är det svårt att avgöra om barnet är ”tillräckligt” sjukt för att stanna hemma. Vid förkylning får ni se till barnets allmäntillstånd och vilket skede av förkylningen barnet är i. Barn som är nyvaccinerade brukar kunna bada under förutsättning att det inte är medtagna av det eller har feber. Vid vetskap om frånvaro var vänlig mejla er instruktör.


Missat ett bad

Har ni missat ett kurstillfälle? Mejla då instruktören som ni vill ta igen badet hos.. Återbad gäller i förstas hand vid sjukfrånvaro och under samma kursomgång.

Läs mer om återbad


Kursavgift 

I kursavgiften ingår bad för två vuxna och barnet. Anmäler ni två barn till kurserna får ni 200 kr i rabatt.

Läs mer om priser


Anmälningsvillkor

När ni börjat en kurs hos oss är ni automatiskt återanmälda till nästkommande kurser tills du själv gör en avanmälan. (Gäller ej sommarkursen, som kräver en separat anmälan)


Anmälan är bindande från två veckor innan kursstart.

Läs mer om anmälan


Vid uppsägning av plats två veckor innan start debiteras halva kursavgiften.

Vid uppsägning av plats kursstartsveckan debiteras hela avgiften

Undantag vid sjukintyg eller annan överenskommelse.

Önskar ni inte fortsätta till nästa kurs krävs det att ni gör en avanmälan när ni gått halva kursen (i 4:e kursveckan).

Läs mer om avanmälan

Tips

- Vill ni passa på att bada mer, på de ställen det går (Svenljunga och Skene), rekommenderar vi att ni gör det efter kursen eftersom barnen blir trötta och kanske inte orkar med kursen. Ta gärna med bilbarnstolen in, den är bra att ha i duschen och att bära barnet i in till bassängen.

- Gråt beror oftast på något i omgivningen som inte stämmer. Om gråten inte går över får ni helt enkelt avsluta badet och ta nya tag nästa gång men vänta inte för länge.

- I Skene och Svenljunga kan ni även nyttja de andra bassängerna på badhuset.


Webbshop

Med ett enkelt knapptryck kan ni beställa varor i vår webbshop och sedan hämta ut paketet på kursen, posten eller kontoret. Vi säljer allt ifrån dykleksaker till badkläder. Vissa produkter kan ni köpa vid bassängen.

Inga kontanter behövs, vi skickar faktura.

Till webbshopen


Kontakt

Vi är lättast att nå via mejl då vi ofta är i vattnet och

jobbar. Inbjudningar, information och fakturor från oss skickas via mejl.

Kontaktuppgifter


Vattenbubblan Simskola


Vi finns också på:

Facebook:  Vattenbubblan Simskola AB

Instagram: Vattenbubblan_simskola

Telefon: 0702 70 77 36     E-post: info@vattenbubblan.se

Copyright © 2019 - Vattenbubblan Simskola AB